Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Grafik Tasarımı








 Grafik Tasarımı Bölümü ve Erasmus+ Koordinatörlüğü’nün düzenlediği “Grafik Tasarımı Tanımlarının Varsayımları Dersi” Gerçekleştirildi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü ile Erasmus+ Koordinatörlüğü’nün düzenlediği “Grafik Tasarımı Tanımlarının Varsayımları Dersi” Doç. Dr. Metin Kuş’un moderatörlüğü ve Prof. Jose Saraiva’nın mentörlüğünde gerçekleştirildi.


Prof. Jose Saraiva’nın hazırlayıp sunduğu ders yaklaşık iki saat sürdü. Öncelikle kendini ve geldiği üniversiteyi (ESAD Collage of Art and Design) tanıtmak amacıyla hazırlamış olduğu sunumu öğrencilerle paylaşan Saraiva, illüstrasyon sanatının geçmişi hakkında bilgiler verdi. Baskı sanatının tarihçesine ve Gutenberg’e değinen akademisyen, güzel sanatlar eğitiminde baskı sanatlarının önemini vurguladı. Katılımcıların yoğun ilgisi ve dikkatiyle devam eden ders kapsamında Saraiva, öğrencilere grafik tasarımı hakkında sorular yöneltti. ESAD Collage of Art and Design’da grafik tasarımı eğitiminin nasıl gerçekleştirildiği ve ilgili bölümlerde illüstrasyon tekniklerinin nasıl uygulandığına dair bilgiler ve görseller paylaştı.

 

Dersin sonuna doğru İstanbul’un tarihi noktalarını dolaştığından ve şehrin geçmişinden oldukça etkilendiğinden bahesederek sunumunu sonlandırdı. Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Kuş’un teşekkür konuşması ve plaket takdiminin ardından Prof. Jose Saraiva’nın “Grafik Tasarımı Tanımlarının Varsayımları Dersi” son buldu.

 

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü olarak öğrencilerimize yeni ufuklar açacak bu organizasyonu gerçekleştirdikleri için Erasmus+ Koordinatörlüğü ve Sayın Prof. Jose Saraiva’ya teşekkür ederiz. 
 

 

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı