Grafik Tasarımı

Dr. Öğr. Üyesi Nuri Sezer Küratörlüğünde ‘‘Serdar Kipdemir Kaligrafi Sergisi’’ Açıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nuri Sezer, ünlü kaligrafi sanatçısı Serdar Kipdemir’in sergisini kürate etti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nuri Sezer, ünlü kaligrafi sanatçısı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Kipdemirin sergisini kürate etti. J Blok Gelişim Sanat Galerisinde açılan sergiye, ilgi oldukça yüksekti. Özellikle Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinin dikkatle izlediği sergi 31 Mart 2022 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine açık olacak.

Açılış konuşmasında kaligrafinin öğrenilebilen bir sanat olduğuna değinen sanatçı ve akademisyen Kipdemir, sabır ve özverili çalışmanın sanatına katkısından bahsetti. Kaligrafi tekniğini uygularken kullandığı malzemeleri öğrencilere tanıtan sanatçı, önemli olanın başlangıçta malzemenin çeşitliliğinden çok, sanatçı adayına uygun olanı seçmek gerekliliğini ifade etti. Kipdemirin konuşmasının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan ve serginin küratörü Dr. Öğr. Üyesi Nuri Sezer, sanatçıya teşekkürlerini ileterek katılım belgesi takdim ettiler.

Dr. Öğr. Üyesi Serdar Kipdemir Kimdir?

• 1965 yılında Malatya 'da doğdu.
  • 1986 yılında K.K.K.Lığı İstihkam Teknisyen Astsubay Olarak Mezun oldu.
  • 1996 Yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu.
  • 2006 yılı Eylül ayında Güzel Yazı Sanatına ait çalışmalarını profesyonel olarak sürdürmek maksadıyla TSK’da görevini tamamlayarak, kendi isteği ile emekli oldu.
  • 2007 Yılında ilk olarak Hayalini kurduğu Serdar KİPDEMİR Güzel Yazı Merkezi’ni (Malatya) açtı.
  • 2008 Yılında Malatya Halk Eğitim Merkezi’nde Kaligrafi öğretmenliği yaptı.
  • 2012- 2014  Yılları arasında Polis Akademisi'nde (Gölbaşı/Ankara) Kaligrafi öğretmenliği yaptı.
  • 2013 Yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nden kaligrafi çalışmalarının 5846 sayılı yasa gereğince sanat eserleri kapsamında değerlendirildiğine dair onay aldı.
  • 2016 Yılında İstanbul Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı'nda  Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı.
  • 01 Ekim 2018 Tarihinde  Çankaya  Belediyesi Esat ve Emek Çankaya Evleri’nde kaligrafi öğretmenliği görevine başladı.
  • 17 Ağustos 2020 tarihinde İstanbul Arel Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Grafik Tasarımı Sanatta Yeterlilik (Doktora) Programını başarıyla tamamladı.
  • 21 Haziran 2021 tarihinde İstanbul Ayvansaray  Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Dr. Öğr.Üyesi olarak göreve başladı.

zzzzzzz

zzzzzzzzz

Serdar Kipdemiri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı