Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Grafik Tasarımı








 Doç. Erol Yıldır’ın İGÜ Yayınları’ndan çıkan ‘Romantizmden Günümüze Batı Resminde At İmgesi’ Adlı Kitabı Yayımlandı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Erol Yıldır’ın İGÜ Yayınları’ndan çıkan ikinci kitabı olma özelliği taşıyan ‘Romantizmden Günümüze Batı Resminde At İmgesi’ adlı eseri 28 Aralık 2020 itibarıyla raflarda yerini alarak tüm sanat ve kitapseverlerle buluştu.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Doç. Erol Yıldır’ın Romantizmden Günümüze Batı Resminde At İmgesiadlı yeni kitabı İGÜ Yayınlarından çıkarak kültür dünyamıza kazandırıldı. Resim sanatında, tarih boyunca eserlerinde atimgesini kullanan sanatçıları panoramik ve kronolojik bir bakışla ele alan eser, yazarın üniversitemiz yayınlarından çıkan ikinci kitabıdır. YILDIR’ın, İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları’ndan 2017 yılında çıkmış olan Uccello'dan Gericault'ya Avrupa Resminde At İmgesiadlı ilk kitabın devamı niteliğinde olan yeni eserindeki Sunuş’ yazısında, Grafik Tasarımı Bölümü’nden değerli hocamız Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu eser hakkında şu çarpıcı ifadeleri kullanıyor:

 

        Bir solukta okunabilecek ve bol görseller ile destekli olan kitap, at imgesi üzerine resim tarihini ele alan önemli bir çalışmadır. Her açıdan sanat eğitiminde öğrencilere ve sanat üretiminde sanatçılara ışık tutacak nitelikte kapsamlı bir kaynak kitaptır. Sanatseverleri, at severleri ve toplumun tüm kesimlerini ilgilendirebilecek sevimli ve samimi bir çalışmadır. Ayrıca önemli bir Türk Sanatçısı ve sanat eğitimcisi olan Erol Yıldır, Atları derinden sevip, onlardan asla vazgeçemeyerek ve kendi sanatını da genelde bu konuya adayarak at imgelerini resimlerinde kullanmaktadır. Onun, hem bir uygulayıcı hem de araştırmacı olması yaptığı bu çalışmanın değerini bir kat daha artırmaktadır.”

 

         Okuyucular, aşağıda künyesi bulunan eseri, İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları ile anlaşmalı satış temsilcisi olan PANDORA Kitabevi şubelerinden temin edebilirler. 

 

  

Eser Adı / Book title: Romantizmden Günümüze Batı Resminde At İmgesi

Yazarı/ Author: Erol YILDIR 

Yayına Hazırlayan / Prep. by: Ahmet Şenol ARMAĞAN

Kapak Tasarımı / Cover design: Doç. / Assoc. Prof. Erol YILDIR
Basım Tarihi / Publication date: 2020
Sayfa Sayısı / Pages: 160
ISBN: 978-605-4827-71-8
İGÜ Yayınları / IGU Press No: 77


 

 

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Erol Yıldır’ın diğer kitaplarını aşağıda inceleyebilirsiniz:

 

 

‘UCCELLO'DAN GERİCAULT'YA AVRUPA RESMİNDE AT İMGESİ’, Araştırma Kitabı ,1 Basım, İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları, ss. 160, 2017

 

‘İSTİNG Çeçen İnguş Halkının Keçe Sanatı’, Bilimsel Kitap, 1. Basım, Kafkasİnguş Dostluk Derneği, ss. 208, 2015

 

‘Tarık Cemal Kutlu Armağanı’, Yeni Dünya yayıncılık, ss. 272 ,2009

 

Doğu Akdenizdeki Kafkasya’, Adana Kafkas Kültür Derneği, ss. 168, 2005

 

‘Kafkas Diasporası Saha Araştırmaları için Teknikler ve Öneriler’, Bilimsel Kitap, 1. Basım, KAFDAV, ss. 116, 2002

 

‘TDV İslam Ansiklopedisi’, Ansiklopedi Maddesi, 1. Basım, cilt 24. KAFKASYA maddesi, Türkiye Diyanet Vakfı İSAM, 2002

 

‘VAYNAH KULELERİ Kuzey Kafkasyada vaynah Kule Mimarisi’, Bilimsel Kitap, 1. Basım ,Flaş Ajans ,ss 116 ,1997



Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep ABACI