Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Grafik Tasarımı








 Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Metin Kuş'un Dönem Açılış Mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Metin Kuş'un Dönem Açılış Mesajı


Çok önemli bir tasarım ilkesi şunu der: ‘Bütün parçaların toplamından daha büyüktür ve toplamından başka bir şeydir’ bu ilkeden hareketle İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü olarak öğrencilerimize sunacaklarımızın daha büyük bir geleceğin önemli bir parçası olduğunun farkındayız.

Dünyada ve ülkemizde hızlı bir tempoyla değişen, dönüşen, yeniden yapılanan eğitim ve iş dünyasının gereklerini ve beklentilerini doğru kavramak ve bu gereklilikleri önceden kavrayıp buna göre öğrencilerini sadece eğitim sürecinde değil okul sonrası yaşamlarını da belirleyecek düzenlemeleri eğitim süreçlerinde tasarlamak en önemli hedefimiz. Bu geleceği tasarımın en önemli boyutunu eğitim süreci oluşturuyor. Grafik tasarım alanı ve eğitimi kendine özgü niteliklerinden dolayı standardizasyona gelmeye en uygun olmayan alanların başında gelmektedir. Bu nedenle alanın gerektirdiği bilgi, beceri, donanım verilirken aynı zamanda her öğrencinin kişisel özelliklerinin yeteneklerinin göz önünde bulundurulduğu ve geliştirildiği öğrenci merkezli bir eğitim modeli uygulanmaktadır. Çünkü grafik tasarımı eğitimi, yapısı gereği tek tek öğrencileri esas alır ve öğrenci merkezlidir. Grafik Tasarımı Bölümü, çağdaş eğitim anlayışına dayalı, öğrenci merkezli, dört yıllık eğitim öğretin sürecinde, öğrencilerinin bilgi, sanatsal yaratıcılık ve görsel iletişim becerilerini alanın gerektirdiği düzeylerin üstünde bir düzeye çıkarmayı amaçlamaktadır.

Bunu gerçekleştirmek üzere planlanan eğitim öğretim programımız mezuniyet çalışmasından başlayarak geriye doğru her dönemi kendisinden sonraki dönemin hazırlayıcısı olarak düşünülüp, tasarlandı. Görsel iletişim, tipografi, form, görsel tasarım, baskı süreci, ambalaj, illüstrasyon ve alanın gerektirdiği diğer bilgileri organize ederek grafik tasarım alanında yetkinlikle üretimler yapabilecek profesyonel tasarımcılar yetiştirmek hedefi öğrencinin tüm eğitim sürecine yerleştirildi.

Böylece ders, atölye çalışması, sergi, panel, konferans ve uygulamalarla desteklenerek Grafik Tasarımı alanında her türlü proje gerçekleştirebilecek ve projenin tasarım sürecinde ortaya çıkan problemlerle ilgili çözüm geliştirebilecek ve tasarım sürecini tasarımın çevre ve toplumla uyumlu, sürdürülebilir bir tasarım olmasını sağlayacak alanında ülkemizi geleceğe taşımayı, evrensel kültüre katkı sağlamayı amaçlayan bir program oluşturuldu.

Bu programı başarıyla tamamlayan, alanında kapsamlı tasarım süreçlerini bireysel veya grup çalışması içerisinde organize ederek, planlanan görevleri istenilen şekilde ve zamanında uygulayabilen, Grafik Tasarımı alanında edindiği bilgileri daha üst akademik eğitim süreçlerinde veya farklı bir alan disipliniyle ilişkilendirerek aktif olarak kullanabilen mezunlarımız grafik tasarımı alanıyla ilgili her platformda çalışma ve üretme gücüne sahip olacaklardır.
 
Başarılı ve güzel bir dönem geçirmenizi diliyorum, sevgi ve saygılarımla.
 
Dr. Öğr. Üyesi Metin Kuş
Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı