Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Grafik Tasarımı








 2020-2021 ÇAP Başvuruları Hakkında




İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı bölümü Çift Anadal Programına dahil olmak isteyen öğrencilerimiz için süreç tablodaki şekilde ilerleyecektir.  

ÇİFT ANADAL PROGRAMI 
BAŞLANGIÇ TARİHİ BİTİŞ TARİHİ OLAY
15 Haziran 2020 Pazartesi 26 Haziran 2020 Cuma Çift Anadal Programlarının ve kontenjanlarının rektörlüğe bildirimi.
  13 Temmuz 2020 Pazartesi   Çift Anadal Programlarına öğrenci kontenjanlarının ilanı.
  13 Temmuz 2020 Pazartesi Çift Anadal Programlarına başvuru hakkı kazanan öğrencilerin listesinin birimlere gönderilmesi.
14 Temmuz 2020 Salı 24 Temmuz 2020 Cuma Çift Anadal Programlarına başvuru tarihleri.
24 Temmuz 2020 Cuma 30 Temmuz 2020 Perşembe Çift Anadal Programlarına kayıt hakkı kazanan asıl ve yedek öğrencilerin rektörlüğe bildirilmesi.
  6 Ağustos 2020 Perşembe Çift Anadal Programlarına kayıt hakkı kazanan asıl ve yedek öğrencilerin ilanı.
6 Ağustos 2020 Perşembe 13 Ağustos 2020 Perşembe Çift Anadal Programlarına kayıt hakkı kazanan asıl öğrencilerin kayıtları.
14 Ağustos 2020 Cuma 15 Ağustos 2020 Cumartesi Çift Anadal Programlarına kayıt hakkı kazanan yedek öğrencilerin ilanı ve kayıtları.

Çift Anadal Programı başvuru formu için tıklayınız.
Başvuru Formu doldurarak imzalandıktan sonra gsf@gelisim.edu.tr mail adresine öğrenci kartı fotoğrafı ile başvuru tarihlerinde gönderilmelidir.
Başvuru sırasında başka bir belge talebi yapmanıza gerek yoktur.
Not döküm belgeniz ve programının ilgili sınıfında başarı sıralamanız (%20) ilgili sekreterliklerce görüntülenebilecektir.

Çift Anadal Programı İlgili Bazı Önemli Uyarılar

Başvuru sırasında öğrenci en fazla üç çift anadal programını tercih edebilir. Öğrenci tercih sırasına göre bir çift anadal programına yerleştirilir.
 Aynı anda birden fazla çift anadal yapılamaz.
Yetenek sınavı ile öğrenci alan çift anadal diploma programına öğrenci kabulünde öğrencinin yetenek sınavında da başarılı olma şartı aranır.
Öğrencilerin çift anadal diploma programına kabul işlemi bölüm/program başkanlığının önerisi ve ilgili yönetim kurulu kararı ile tamamlanır. Çift anadal programına kabul edilen öğrencilerin kesin kayıtları öğrenci işleri daire başkanlığı tarafından yapılır.
Çift anadal diploma programında kayıtlı bir öğrenci, anadal diploma programında kurum içi yatay geçiş hükümlerine uygun koşulları sağladığında, çift anadal diploma programına yatay geçiş yapabilir.
Çift anadal yapacak öğrencilerin kontenjanı, anadal diploma programındaki genel ağırlıklı not ortalaması 100 üzerinden en az 70 (2.72/4.00) olmak şartıyla, anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması %20 oranından az olmamak üzere üniversite senatosunca belirlenir.
Çift anadal öğrencisi kabul edecek programların kontenjanları ve programlara hangi anadal öğrencilerin başvurabileceği programların ilgili sınıfındaki başlangıç kontenjanının %20’sinden az olmamak üzere senato kararı ile belirlenir.

Çift Anadal Programına Başvuru Koşulları

Öğrenci çift anadal diploma programına, anadal lisans diploma programında en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında başvurabilir.
Çift anadal programına başvuru anında anadal diploma programındaki genel ağırlıklı not ortalaması 100 üzerinden en az 70 (2.72/4.00) olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’inde bulunan öğrenciler ikinci anadal diploma programına başvurabilir.
Anadal diploma programındaki genel ağırlıklı not ortalamasının 100 üzerinden en az 70 (2.72/4.00) olan; ancak anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’ sinde yer almayan öğrencilerden çift anadal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere bir puana sahip olanlar da çift anadal programına başvurabilirler.
Başarı sıralaması şartı aranan programlarda çift anadal yapmak isteyen öğrencinin, bu Yönergede belirlenen diğer şartların yanı sıra kaydolduğu yıldaki ilgili programın Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen başarı sıralaması şartını da sağlamış olması gerekir.
Öğrencinin tamamen veya kısmen yabancı dille eğitim veren bir programa başvurması halinde, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan yabancı dil yeterlik sınavından 100 puan üzerinden en az 70 veya Senatonun eşdeğer kabul ettiği ulusal/uluslararası sınavlardan eşdeğer bir puan alması gereklidir.
Yatay geçiş ile kayıt yaptıran öğrencinin, çift anadal diploma programına başvurabilmesi için kayıt yaptırdığı lisans/önlisans programında en az bir yarıyıl öğrenim görmesi zorunludur. Fakat dikey geçiş ile kayıt yaptıran öğrenci bir çift anadal programına başvuruda bulunamaz.

Çift Anadal Programına başlamanız halinde sağlamanız gereken kriterler ve diğer tüm detaylar için İGÜ Çift Anadal Yönergesini okumak için tıklayınız.