Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Grafik Tasarımı








 2020-2021 Bahar Yarıyılı Mazeret Sınavları Hakkında


Vize sınavına, mazereti nedeni ile giremeyen öğrencilerimiz aşağıda yer alan İGÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği maddesinde yer alan hükümler doğrultusunda başvurması koşulu ile yönetim kurulunca uygun görülmesi durumunda mazeret sınavına katılabilirler.


“Madde 25:(4)Değişik:RG-13/6/2018-30450) Mazeretleri nedeniyle ara sınavına giremeyen öğrenciler, mazeretlerini belgelemek kaydıyla mazeretinin sona erdiği tarihten itibaren en geç bir hafta içerisinde bir dilekçe ile ilgili dekanlık/müdürlüğe müracaat ederler. Mazeret süresi sebebiyle devamsız duruma düşen öğrenciye mazeret sınav hakkı verilmez. Mazeretleri ilgili yönetim kurulunca kabul edilen öğrencilerin, akademik takvimde belirtilen tarihlerde mazeret sınavları yapılır. Dönem sonu sınavlarının mazeret sınavı yapılmaz.
 

(5)(Değişik:RG-13/6/2018-30450) Sağlık sorunları nedeniyle mazeret sınavı için alınan sağlık raporlarının tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden alınmış olması gerekir. Raporlu öğrencinin rapor saatinden sonra rapor süresince girdiği sınavlar iptal olur. Rapor saatinden önce girdiği sınavlar iptal olmaz.”
 

  • Sınav saatleri çakışan ÇAP öğrencileri için mazeretleri geçerli olan öğrencilere, dilekçe vermek koşulu ile Yönetim Kurulunca uygun görülenler mazeret sınavına katılabilirler.
     

Not: Tüm e-postalarınızı üniversitemiz tarafından size verilen *********@ogr.gelisim.edu.tr adresinizden iletmeniz; kişisel e-posta adreslerinizi kullanmamanız, fakültemiz için gsf@gelisim.edu.tr adresine iletmeniz gerekmektedir. 
 

Öğrenci e-posta adresiniz yok ise, https://www.youtube.com/watch?v=OoIiXHihVP0 linkinden İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından hazırlanan videoyu izleyip öğrenci e-posta adreslerinizi almanız gerekmektedir. Başvurularınızda herhangi bir hak kaybına uğramamanız için bu açıklamalara özen göstermeniz gerekmektedir.

Mazeret Sınavı Başvuru Formu