Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları







 BÖLÜM BAŞKANI'NIN MESAJI






Sevgili Öğrenciler,

İlk insanlardan bu yana, en temel ihtiyaçlarından biri olan yemek yeme için gıda maddelerinin bulunması ve işlenmesi insanlığın en temel uğraşlarından biri olmuştur. Günümüzde gelinen noktada ise yemek yeme sadece en temel ihtiyaçlardan birinin giderilmesi değil aynı zamanda yemeğin hazırlanmasından başlayarak sunumuyla devam eden ve hatta tüketildikten sonra bile yarattığı hazzın devam ettiği, yemekle sanatın birleştirildiği hedonik bir serüven haline gelmiştir. Fakültemiz bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü de gerek uygulamalı gerekse teorik derslerle sanat ve yemeği bir araya getiren bir müfredatla insanların bu ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan bir eğitim planına sahiptir.

Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü bir yandan tarihsel süreç içerisinde yemek yeme ve hazırlama davranışının nasıl geliştiğini bilen, Türk ve Dünya mutfak uygulamalarına hâkim, yemeğin pişirilme esnasında geçirdiği fiziksel ve kimyasal değişimler hakkında bilgi sahibi Gastronomi profesyonellerini yetiştirmeyi hedeflerken diğer taraftan da yaratıcılıklarını kullanarak özgün reçeteler geliştirebilen, bilime ve teknolojiye daima bağlı, sanatsal, toplumsal ve çevresel duyarlılığa sahip, mesleğini daha ileriye taşıyabilecek, geleceğin söz sahibi başarılı, lider şeflerini ve yöneticilerini yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Sürekli Gelişimi hedef alan bir anlayışla verdiğimiz eğitim sonucunda öğrencilerimiz kamu ve özel sektörde üst düzey pozisyonlarda çalışabilir, akademik çalışmalar yapabilir, Catering firmalarını, restoranlar ve otellerde şef olarak görev yapabilir, Gastronomiyi sanatla birleştirerek Yemek Stilistliği, Yemek fotoğrafçılığı gibi çok farklı alanlarda çalışabilecektir. Ayrıca yine üniversitemizin destekleriyle kendi restoranlarını açabilme imkânına da sahip olacaklardır.

Sevgili öğrenciler, sizlerle olmaktan, sizleri geleceğe hazırlamaktan büyük mutluluk ve heyecan duyuyor, eğitim ve kariyer yaşamınızda başarılar diliyorum.
 
Prof. Dr. Aslı Albayrak
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Bölüm Başkanı