Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 "Yedikleriniz Davranışlarınız Olur ve Tadım Koçluğu" söyleşisi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve GastroArt kulübü ile birlikte organize ettiği “Yedikleriniz Davranış Olur/Tadım Koçluğu” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.


Etkinlikte açılış konuşmasını Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu yaptı. Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu açılışta, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün önemi ve geleceği hakkında düşüncelerini ifade ettikten sonra konukları sahneye davet etti.

Master Şef ve aynı zamanda ziraat mühendisi, Yedikleriniz Davranışlarınız Olur kitabının yazarı, Dünya Şef Federasyonu ve Başkent Üniversitesi Türk Mutfak Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışma Kurulu üyesi Deniz Orhun ve Radisson Blu Hotel Ankara Executive Chefi Uğur Gömeç ile birlikte güzel bir söyleşi gerçekleştirildi. Aynı zamanda Yedikleriniz Davranışlarınız Olur kitabının diğer yazarı ve Osmanlı Mutfağı araştırmacısı olan Kutsi Akıllı da söyleşiye katılımlarını sağladı.

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) Gastronomi ve İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı öğrencileri ve öğretim elemanları, Haliç Üniversitesi ve Sakarya Üniversite’sinde görev yapan öğretim elemanları da vardı.

Söyleşi, “Yedikleriniz davranışlarınız olur” başlığı altında insanların yediği yiyeceklerin davranışlar üzerindeki etkisi, tatların birbiri ile uyumu ve sağlığımız üzerindeki etkileri, tadım koçluğu, master şef kimdir ve nasıl master şef nasıl olunur? gibi konuların konuşulduğu eğlenceli ve bilgi dolu bir etkinlik oldu.

Etkinlik sonunda Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp konuklara plaketlerini takdim ederek teşekkürlerini sundular. Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp, kapanış konuşmasında bölüme verdikleri önemi bir kez daha dile getirerek Master Chef Deniz Orhun’u İstanbul Gelişim Üniversite’sinde eğitim vermeye ve Exectutive Chef Uğur Gömeç’i de workshop eğitimi vermeye davet etti.

Plaket takdiminden sonra İstanbul Gelişim Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı Albayrak, Aşçılık Program başkanı Öğr. Gör. Hakan Görür, Öğr. Gör. Elif Z. Özer, Öğr. Gör. İbrahim Levent Demirçakmak ve Arş. Gör. Emel Çirişoğlu konuklarla hatıra fotoğrafı çekildi.