Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Yaz Boyunca Teoriden Pratiğe: İnteraktif MAXQDA Eğitimi!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin çevrimiçi olarak gerçekleştirilen “MAXQDA Yaz Okulu” adlı eğitime katılım sağladılar!


Nitel & Karma Yöntemler için Profesyonel Veri Analizi Yazılımı programı olan ve pek çok farklı alanda sıklıkla başvurulan “MAXQDA” programının kullanımı hakkındaki eğitim 19 Temmuz – 20 Ağustos tarihlerinde özel bir şirket tarafından düzenlendi. Yaz okulu mantığında gerçekleştirilen eğitim her biri çevrimiçi olmak üzere toplamda on oturum şeklinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen tüm oturumlarda teorik bilgi aktarılmasının yanında uygulama gerçekleştirme imkânı da yaratıldı. Pratik yapılabilmesini sağlamak için eğitmen tarafından oluşturulan ödev dosyaları her ders sonunda katılımcılara gönderildi. Ayrıca her dersin sonunda katılımcıların ve eğitmenin karşılıklı olarak soru cevap yapabileceği bir zaman dilimi ayrıldı. Böylelikle katılımcılara hem gönderilen ödevler hakkında konuşma, soru sorma, bilgi paylaşımı yapabilme imkânı sağlanmış hem de daha interaktif bir eğitim ortamı tanınmış oldu. Gerçekleştirilmiş olan eğitim ile katılımcıların hem teorik hem uygulama açısından bilgi ve deneyimlerini arttırmaları ve MAXQDA kullanımı aşamasında yetkinlik kazanmaları sağlandı. 
 
MAXQDA Yaz Okulu Eğitiminde katılımcıların ilgili program hakkındaki yetkinliklerini arttırabilmelerine katkı sağlamak üzere pek çok farklı oturum tasarlanmıştır. Gerçekleştirilen oturumların sırası ve isimleri aşağıdaki gibidir:
  1. MAXQDA İçin Temel Bir Giriş 
  2. Nitel Verilerin Kodlanması - 1
  3. Otomatik Kodlama Opsiyonları, Yaratıcı Kodlama ve Akıllı Kodlama Aracı
  4. Ses ve Video Dosyalarının Transkripsiyonu
  5. Belge ve Kod Değişkenleriyle Çalışma
  6. Veri Analiz Süreci - Görsel Araçlar 1
  7. Kelime Bazlı Analiz ve Sözlük Oluşturma (MAXDictio)
  8. MAXQDA ile Literatür Analizi
  9. Veri Analiz Süreci - Görsel Araçlar 2 - Kavram Haritaları (MAXMaps)
  10. Sosyal Medya Verilerinin Analizi - Twitter ve YouTube
 
Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’e eğitim ve akademik hayatlarında başarılarının devamını dileriz.