Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Üniversite-Sektör İş Birliği Adına Önemli Bir Adım!


Üniversite-sektör iş birliği kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Tatlısu, Saadet Gıda üst yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştirildi.



Üniversite-sektör iş birliği kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)  Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nevruz Tatlısu; Saadet Gıda üst yöneticileri ile yenilikçi araştırma projeleri, sektör ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikli iş gücü oluşturma ve sürdürülebilirliğini sağlama çalışmaları vb. konularının görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirdi.

Üniversite sektör iş birliği kapsamında önemli bir adım olan bu toplantıda; üniversitemizin yenilikçi bilim ve teknoloji üretimi ile ülkemize katma değer oluşturma misyonuna katkı sağlamak adına üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nail Öztaş’ın direktifleriyle Saadet Gıda fabrika tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantıda yapılacak işbirlikleri için gerçekleştirilmesi düşünülen projeler üzerinde duruldu.

Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan toplantıyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle aktardı:
 
“Üniversite-sektör iş birliğini doğrudan etkileyen araştırma kapasitemizi geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütmekteyiz. Üniversite ve sektör iş birliği ile bilimsel araştırma projeleri üretmek, sektörün gereksinim duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve becerisi yüksek insan yetiştirme amacıyla sektör temsilcileri ile görüşüyoruz. Üniversitemizde üretilen bilim ve teknolojinin sektöre katma değer oluşturması sürecinde aktif olarak görev almak istemekteyiz. Yürütmekte olduğumuz ve gelecekte yürütmeyi planladığımız faaliyetler ile sektörün sorunlarına yenilikçi çözümler sunmak önceliğimizdir. Bu bağlamda toplantıda; çalışmalarla üniversite ile sektör birbirini destekler nitelikte, kazan-kazan kuralına dayalı ve karşılıklı yararı sağlayan sürdürülebilir projeleri konuştuk” dedi.