Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 "Türk Mutfağı Tadım ve Bölümler Arası Tanışma" etkinliği


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) Gastronomi (Türkçe-İngilizce), Gelişim Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık öğrencileri Beylikdüzü Gürpınar Sahilinde ‘Türk Mutfağı Uygulamaları’ etkinliğinde bir araya geldi.


İGÜ’lü öğrenciler, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Türk Mutfağı dersi kapsamında kebaplar konusunu açık havada uygulama yaparak öğrendi. İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin gastronomi ve aşçılık bölümleri öğrencileri hem birbirleriyle tanışma fırsatı buldu, hem de müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Öğr. Gör. İbrahim Levent Demirçakmak ve GastroArt Kulübü tarafından organize edilen etkinlikte, Gürpınar sahilinde Urfa kebabı, kuzu çevirme ve kokoreç gibi Türk mutfağı uygulamaları yapan öğrenciler DJ ve darbuka eşliğinde eğlenceli vakit geçirdi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gastronomi ve Aşçılık Programı'nın tüm sınıflarından öğrencilerin ve bölümlerin öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleşen etkinlikle, öğrencileri hem kaynaştırmayı hem de üniversiteye uyumlarını kolaylaştırmak istediklerini ifade eden İGÜ Gastronomi İngilizce Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp, “Açık havada mutfak uygulamaları yaparak keyifli vakit geçirmelerini sağladık. Öğretim elemanlarımızın da katılımıyla gerçekleşen etkinliğe destek olan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinlik sonunda İstanbul Gelişim Üniversitesi Genel Sekreteri ve Gastronomi İngilizce Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan, Gastronomi Türkçe Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Kızıldemir, Aşçılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hakan Görür, Öğr. Gör. İ. Levent Demirçakmak, Öğr. Gör. Elif Z. Özer, Öğr. Gör. Murat Mutlu Tokay, Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Arş. Gör. Gizem Hülağa, Arş. Gör. Oğuzhan Köklü ve GastroArt Kulüp Başkanı Hakkı Gök ve Başkan Yardımcısı Kerem Şahin hatıra fotoğrafı çekildi.