Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Şef Didar Yanar ile Tatlı Sohbet


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü GastroArt Kulübü'nün organizasyonu ile Şef Didar Yanar ile GastroArt Kulübü Instagram hesabı üzerinden Pastacılık üzerine bir söyleşi gerçekleştirilmiştir.


19 Aralık Cumartesi günü saat 20.00’da Şef Didar Yanar ile GastroArt Kulübü öğrencilerimizin moderatörlüğünde GastroArt Instagram sayfası üzerinden canlı yayın gerçekleştirilmiştir.

18 senedir profesyonel pastacılık ile uğraşan Şef Yanar, pastacılık üzerine büyük otel ve restoranlarda çalışmıştır. Son 4 yıl içerisinde kendi işletmesini kurmuş ve pandemi dönemi öncesinde kurmuş olduğu iş yerini kapatarak online olarak çalışmalarına devam etmiştir. Online olarak workshoplar veren Şef Yanar, uygulama öncesinde de öğrencilerine teorik olarak anlatım yaparak videoları daha sonra da izlemeleri için kaydetme imkânı da sunmaktadır.

Öğrencilerimiz ve Şef Yanar’ı takip eden diğer katılımcılarımızdan gelen sorular doğrultusunda pastacılık tecrübesini dinleyenlere aktaran Şef; Yiyecek İçecek Sektöründe Kadın şef olarak yer almanın geçmişteki zorluklarından bahsetti. Şef Didar Yanar;

“Tüm zorluklara rağmen pes edip mesleğimden vazgeçmedim; tam aksine mesleğime daha sıkı bir şekilde tutunarak bugünlere geldim. Eğer ben zorlandığım zamanlara yenilip pes etseydim, şimdi mutlu olduğum bir işi yapmıyor olacaktım. Ne iş yapıyorsam elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım ve bunu kendime hedef olarak aldım. Sonucunda da istediğim başarıyı elde edebildim. O yüzden siz gençlere önerim; eğer mesleğinizi severek yapıyorsanız tüm zorlukların geçici olduğunu bilerek mücadeleci davranın, sonuna kadar hayallerinizin peşinden gidin.”