Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nden "Gıda Tadım" etkinliği


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan ile ‘Gıda Bilimi ve Teknolojisi’ dersi kapsamında sağlıklı ve güvenli gıda süreçlerini dikkate alarak gıda üretimi yaptılar.


Etkinliğe, GSF Dekan V. Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, GSF Dekan Yardımcısı Doç. Erol Yıldır, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı Albayrak, Öğr. Gör. Elif Z. Özer, Öğr. Gör. İrem Fulya Özkan, Arş. Gör. Emel Çirişoğlu gibi öğretim elemanlarının ve öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

Etkinlik kapsamında üretilen organik peynir, probiyotik kefir, ekşi mayalı ekmek, katkısız ve koruyucusuz sucuk, turşu, tarhana, 3. nesil kahve demleme teknikleri, organik boza, organik reçelin sunumları ve tadımları yapıldı.

GSF Dekan V. Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, öğrencilerin yaptığı ürünlerin tadımını yaptıktan sonra öğrencilerden her bir ürünün yapılışını ayrıntılarıyla dinledi. Ürünleri çok beğendiğini ifade eden Çavuşoğlu,  sağlıklı gıda üretimi ve tüketiminin ne denli önemli olduğunu vurgulayarak öğrencileri yaptıkları üretimden dolayı tebrik etti.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Murat Doğan, gıda tadım etkinliği ile hedeflerinin güvenli ve sağlıklı gıda üretimi ve organik gıda bilincini kazandırmak olduğunu ifade etti.