Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan'ın makalesi yayımlandı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Murat Doğan’ın ‘‘Food and Health’’ de makalesi yayımlandı.


Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın DergiPark, ULAKBİM’de taranan ve çevrimiçi ortamda yayınlanan ‘’Food and Health’’de makalesi yayımlandı. ‘’Extracellular phytase activites of lactic acid bacteria in sourdough mix prepared from traditionally produced boza as starter culture’’  isimli makale ile Doğan, iki yıllık deneysel çalışma sonucunda; geleneksel bir içecek olan boza ile hazırlanmış ekşi maya örneklerinden elde ettiği laktik asit bakterilerinin ekstrasellüler fitaz aktivitelerini belirleyerek sağlıklı ekşi mayalı ekmek üretimi için yenilikçi starter kültürleri ortaya çıkarmıştır.

Makaleyi detaylı incelemek için tıklayınız.
 

 Galeri