Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün Akademik Kadrosuna Katıldı


Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) , Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün akademik kadrosuna dâhil oldu.


Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emre AYKAÇ, lisans eğitimini 2013 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü’nde tamamlamıştır. 2014 yılında, Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2016 yılında “Örgütsel Sinizm ve Örgütsel Vatandaşlık Davranışı İlişkisi: Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Uygulama” başlıklı yüksek lisans tezini başarıyla savunarak mezun olmuştur. 

Yüksek lisans tezinin bitmesinin ardından, 2017 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine devam etmiştir ve 2021 yılında “Mutfak Çalışanlarının Mesleğe Yönelik Tutumlarının Oluşmasında Örgütsel Destek Algısı ve Lider-Üye Etkileşiminin Rolü” başlıklı doktora tezini başarıyla savunarak doktor unvanı almıştır.

Doktora eğitiminin ardından ikinci kez Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başlamıştır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre AYKAÇ düşüncelerini şu şekilde paylaştı:

 
“Bilimi ana dilim, hocalığı ise kendimi daha iyi tanımakta laboratuvar süreci olarak gördüğüm bu yolculukta; üniversitelerin fikir tüten ocaklar olması ve elinde fikir meşalesiyle koşan nesiller umudu ile İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde başlamış olduğum yeni görevim için son derece mutlu ve umutlu olduğumu belirtmek isterim. Öz geçmişten ziyade öz gelecek oluşturabilme amacım doğrultusunda tecrübe, bilgi ve akademik birikimimi İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri ile paylaşacak olma hedefim ziyadesiyle memnun edecektir. Bu vesileyle İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin bir parçası olan yöneticilerimize, hocalarımıza, mesleğine gönül verenlere ve tüm Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimize en içten sevgilerimi sunuyorum.”
 
Dr. Öğr. Üyesi Emre AYKAÇ hocamızı tebrik eder, akademik kariyerinde başarılarının devamını dileriz.