Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Ulusal Kaohsiung Konaklama ve Turizm Üniversitesi’nin Düzenlemiş Olduğu 2020 NKUHT Webinar Serisine Katıldı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu Tayvan’da Turizm üzerine uzmanlaşmış tek devlet üniversitesi olan Ulusal Kaohsiung Konaklama ve Turizm Üniversitesi (NKUHT)’nin düzenlemiş olduğu 2020 NKUHT Webinar serisine katıldı.


Turizm üzerine yapmış olduğu çalışmalarla dünyaca bilinen akademisyen Prof. Dr. Dimitrios Buhalis’in konuk olduğu serinin teması ise  “Seyahat, Turizm ve Otelcilikte Yapay Zeka ve Hizmet Otomasyonu, Sosyal Medya, Robotlar ve Akıllı Turizm Pazarlaması” idi. 

Seminer, 12 Aralık tarihinde Tayvan saatiyle 16:00-19:00 aralığında Zoom üzerinden gerçekleştirilmiştir. Farklı ülkeler ve farklı üniversitelerden akademisyenlerin katıldığı uluslararası seminerin sonunda, katılımcılara e-sertifika verildi.

İngiltere Bournemouth Üniversitesi’nde öğretim üyesi ve yine Bournemouth Üniversitesi’nde E-Tourism Laboratuvarı’nın direktörü olan Prof. Dr. Dimitrios Buhalis toplantıda şu görüşlerini paylaştı;

“Akıllı teknoloji ve dijital yetkinlik, turizm ve konaklama organizasyonlarının ve destinasyonların rekabet gücünü belirlemektedir. E-Turizm ve Dijital Pazarlama, teknolojik devrimlerdeki son gelişmeleri ve uygulamaları inceleyen bir kavramdır ve bunlar turizm ve otelcilik endüstrilerine uygulanır. Bilgi İletişim Teknolojisi (BİT), Stratejik Yönetim ve Pazarlama perspektifinden incelenmekte ve turizm ve konaklama organizasyonlarının karlılığını ve rekabet gücünü artırmak için stratejik olarak nasıl kullanılabileceğini detaylandırmaktadır.”

Webinarda temel olarak “Seyahat, Turizm ve Otelcilikte Akıllı Turizm Pazarlaması ve Sosyal Medya, Robotlar, Yapay Zekâ ve Hizmet Otomasyonu”nun bir analizi yapılmış, turizm kuruluşlarının süreçlerini nasıl yeniden tasarlayabileceklerini; verimliliklerini ve etkinliklerini nasıl en üst düzeye çıkarabilecekleri araştırılmış ve küresel bir bakış açısıyla en iyi durum örnekleri gösterilmiştir.

Webinarın planlanmış temel öğrenme çıktıları ise aşağıdaki gibidir:
  • Turizm ve konaklama endüstrilerinin rekabet gücü için Akıllı Turizmin ve teknolojik gelişmelerin önemini analiz edebilme.
  • Turizm işletmelerinin her bir sektörü tarafından kullanılan çeşitli sistemleri ve sosyal ağları eleştirel olarak inceleyebilme ve analiz edilebilme.
  • Teknolojinin ve gerçek zamanlı turizmin pazarda stratejik olarak nasıl kullanılabileceğini değerlendirme.
  • Endüstride kullanılan bilgi teknolojisi sistemlerinin karmaşıklığını analiz edebilme.
  • Sektör karlılığının ve tüketici memnuniyetinin iyileştirilmesine yönelik akıllı turizm uygulamalarını dinamik olarak keşfedebilme.
Arş. Gör. Emel Çirişoğlu’na gönderilen e-sertifika aşağıda gösterilmektedir.
 
e-sertifika