Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Uluslararası Sanat Çalıştayı Sergisi Açıldı

24 Ekim - 4 Kasım 2018 tarihleri arasında tamamlanan "Uluslararası Sanat Çalıştayı" kapsamında yapılan eserlerden oluşan sergi 25 Aralık 2018 Salı günü İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Durdu Kamuran Güçlü ve fakülte öğretim elemanlarının katılımı ile açıldı.
Dünyanın farklı ülkelerinden gelerek, İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ‘Uluslararası Sanat Çalıştayı'nda buluşan ressamların eserleri düzenlenen sergide sanatseverlerle buluştu.

Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Hindistan, İngiltere, Polonya, Rusya, Slovenya, Tunus ve Yunanistan gibi farklı ülkelerden gelen ressamlarla Alanya’da gerçekleşen Uluslararası Sanat Çalıştayı’nda yapılan eserler İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne ait Gelişim Tower sergi katında sanatseverlerle buluştu.

Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın düzenlenmesine öncülük eden ve serginin küratörlüğünü üstlenen, İGÜ Restorasyon ve Konservasyon Bölümü Başkanı Ressam Prof. Dr. Erol Kılıç, çalıştay süresi boyunca ortaya birçok eser çıktığını vurguladı. 50’yi aşkın sanatçının eserlerinin yer aldığı serginin büyük anlam taşıdığını ifade eden Kılıç, “Farklı ülkelerden gelen sanatçılar, ülkelerindeki sanatın sorunlarını konuşma fırsatı buldular. Yapılan eserleri Alanya’da da sergiledik, şimdi de üniversitemizde sergiliyoruz. Bu üniversitemizin geliştirdiği ilk sanat çalıştayıydı. Bu sanat çalıştaylarını gelecekte yine devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bununla da üniversitemizde gelecekte ciddi bir koleksiyon oluşturmayı hedefliyoruz. İkinci bir sanat çalıştayı olarak da tanınmış Türk ressamlarını bir araya getirmeyi ve üniversitemizde buluşturmayı planlıyoruz” dedi.

 Uluslararası Sanat Çalıştayı Sergisi



Haberler

Tüm Haberler