Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Sinema Kulübü Etkinliği: “Fikirden Filme Kısa Film Senaryosu”

Dr. Öğr. Üyesi Perihan Taş Öz İGÜ Sinema Kulübünün davetlisi olarak Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri, 26 Mart 2019 tarihinde, E Blok 301 No'lu derslikte Dr. Öğr. Üyesi Perihan Taş Öz öncülüğünde düzenlenen, “Fikirden Filme Kısa Film Senaryosu” etkinliğine katıldılar. Oldukça samimi bir şekilde gerçekleşen etkinlikte Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu, Arş. Gör. Korhan Topcu ve STV öğrencileri konuk akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Perihan Taş Öz ile bir fikrin senaryoya dönüşümü konulu keyifli bir söyleşiyi geride bıraktılar.

Öz, öğrencilerin sinema sektöründe bir yere gelebilmelerinin temel koşutunu özgüvenli ve ısrarcı olmalarıyla bağdaştırırken; öğrencilere takip ettikleri isimlerin peşlerinden ayrılmamaları gerektiği tavsiyesini dile getirdi. Sinemada usta çırak ilişkisinin önemine de vurgu yapan Öz, Ömer Lütfi Akad, Metin Erksan gibi Türk Sinemasının önemli yönetmenlerinden ders almasının sinemaya ve çevresine bakışını değiştirdiğini belirtmiştir.
 
Senaryo yazımında gündelik olaylardan yola çıkılarak sade bir anlatım ortaya konulabileceğini dile getiren Öz, karakter oluşturmada empatinin önemine vurgu yaparak, diyalog yazımının başlı başına ayrı bir iş kolu olduğunu belirtmiştir.

Son olarak, öğrenci filmlerinde sıklıkla yapılan hataların masaya yatırıldığı etkinlik Sinema Kulübünün plaket takdimiyle son bulmuştur.


 Perihan Taş Öz



Haberler

Tüm Haberler