Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Sanatta Dijital Dönüşüm Paneli Gerçekleştirildi

4. Uluslararası Yeni Medya Konferansı kapsamında STV Bölüm Başkanı Doç. M. Sevtap Aytuğ öncülüğünde Sanatta Dijital Dönüşüm Paneli Düzenlendi
25-26 Nİsan 2019 tarihleri arasında İstanbul Gelişim Üniveristesi (İGÜ), 4. Uluslararası Yeni Medya Konferansı düzenlendi. Konferans kapsamında STV Bölüm Başkanı Doç. M. Sevtap Aytuğ öncülüğünde Sanatta Dijital Dönüşüm Paneli gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Doç. M. Sevtap Aytuğ'un üstlendiği panelde tekstil, fotoğraf ve müzikte dijital dönüşüm konularına yer ayrıldı.

Panelde ilk olarak Tetaş İç ve Dış Ticaret A.Ş. Teknik Servis Yönetmeni Engin Arabacı, "Tekstil Baskı Teknolojilerinde Dijitalleşme" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Trikonun gündelik hayattaki yerine vurgu yapan Arabacı, baskı teknolojilerinin trikoyla uyumuna dikkat çekti.

Panelde daha sonra söz alan Fotoğraf Sanatçısı Soner Arkan, "Fotoğraf Sanatında Dijitalleşme" başlığı altında fotoğrafın tarihsel gelişimine ve günümüz fotoğrafçılık sanatının sahip olduğu özelliklere değindi.

Panelde son olarak Mediacast Ses Mühendisi Bilgehan Çoruhlu, "Müzik Sektöründe Dijitalleşme" konulu bir sunum gerçekleştirirken, müzik piyasasında dijitalleşme ile ortaya çıkan kolay prodüksiyon yöntemlerinden söz etti.

Panel, katılımcılara plaket verilmesinin ardından son buldu.


 Sanatta Dijital Dönüşüm



Haberler

Tüm Haberler