“Geriye Bakış” tekstil dokuma sergisi gezildi

Prof. Günay Atalayer'in 45 yılını sunduğu “Geriye Bakış” sergisinin açılışına katılım sağlandı.
Prof. Günay Atalayer'in 45 yılını sunduğu “Geriye Bakış” sergisi 18 Aralık 2018 tarihinde, saat 16.00'da Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi'nde açılış konuşmaları ile başladı. Sanatçı tekstil dokumacılığında çok sayıda denemelerle başladığı çalışmalarını ″Geriye Bakış 1973-2018 Dokuma ile Bir Yolculuk” adlı sergisinde sundu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları Temel Tekstil Bilgisi dersi kapsamında sergiye katılım sağladı. Dokuma sanatı hakkında bilgi sahibi olarak örnekleri inceleme imkânı buldu.

Günay Atalayer, "Sanat ve Tasarım eğitim-öğretim ve üretimle geçen 45 yıllık akademik sürecin sonunda oluşan yaratma düzlemlerini bu grupta yer alan tasarımcıların/sanatçıların yaşatacağını ve sürdüreceğini düşünüyorum. En büyük dileğim; ortak yaratıcılık gruplarının, yeni tekstil tasarımcılarının katılımlarını özendirerek devam etmesidir." diye seslendi.

Sergi 5 Ocak 2019 tarihine kadar (pazartesi ve resmi tatil günleri dışında) açık kalacaktır.

Günay Atalayer Dokuma Sergisi'ne Gezi