İç Mimarlık

TARİHÇE

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2011 yılında “Grafik Tasarımı”, “Moda ve Tekstil Tasarımı”, “İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı” ve “İletişim Tasarımı” olmak üzere 4 lisans programı ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Çağdaş eğitim anlayışı içerisinde, sürekli değişim ve gelişim gösteren, ulusal ve uluslararası dinamikleri dikkate alan, öğrencilerine uluslararası standartlarda eğitim fırsatı sunan fakültemizde, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 3 yeni bölüm daha açıldı. Yeni açılan “İç Mimarlık”, “Sinema ve Televizyon”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” bölümlerinin eklenmesi ile fakültemizdeki toplam lisans programı 7’ye ulaşmıştır. Tüm lisans programlarında teorik ve pratik bilginin dengeli olarak verildiği fakültemizde, önümüzdeki eğitim yılında “Oyunculuk” ve “Kültürel Varlıkları Koruma ve Onarımı” bölümlerinin açılmasına yönelik hazırlıklar da devam etmektedir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 4 yıllık lisans programları arasında yer alan “İç Mimarlık Bölümü”, disiplinler arası eğitim sürecinde işlev, nitelik, estetiğin göz önünde bulundurulduğu teknik bilgi ve beceri altyapısı ile bölgesel, yöresel ihtiyaçların önemsenerek oluşturulduğu iç mekân tasarımı ve uygulamaları ile eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

Ayrıca fakültemizde öğrencilerimize değişim programları ile yurtiçinde ve yurtdışında farklı tecrübeler yaşama fırsatı da sunulmaktadır. Başarılı öğrenciler, Farabi, Mevlana, Erasmus gibi ulusal ve uluslararası değişim programları ile bir yarıyıl veya daha uzun süreli olarak yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde öğrenimlerinin bir bölümünü tamamlayabilmektedir.